3ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων: << Η κουζίνα του τόπου μου>>.

ugieini diatrofi

Τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο ασχοληθήκαμε με την υγιεινή διατροφή και εστιάσαμε στα τοπικά προϊόντα της Εύβοιας.

DSCF0032
Digital Camera
DSCF0004 1024x818 1
Digital Camera
DSCF0029 1
Digital Camera
DSCF0049
Digital Camera
IMG 2387
DSCF0008
Digital Camera

Ως ολοκλήρωση του εργαστηρίου δεξιοτήτων, οργανώσαμε σχολική επίσκεψη στο εργαστήριο ζυμαρικών “Γκόγκλιες Στυρέων”, όπου είχαμε την χαρά να έρθουμε σε επαφή με την παρασκευή τοπικών προϊόντων όπως είναι τα παραδοσιακά ζυμαρικά “γκόγκλιες”. Ευχαριστούμε θερμά την ιδιοκτήτρια κυρία Ερασμία και το προσωπικό της επιχείρησης, οι οποίοι φρόντισαν οι μαθητές μας να έχουν μία πολύ δημιουργική εμπειρία στον χώρο. Πλάσαμε κουλουράκια, είδαμε την διαδικασία παραγωγής και συσκευασίας των παραδοσιακών ζυμαρικών, τα οποία και επεξεργαστήκαμε μέσω της αφής και περιηγηθήκαμε στο χώρο ανακαλύπτοντας τα προϊόντα και την σημασία τους στην διατροφή μας. Ακόμα διασκεδάσαμε ταΐζοντας τα ψαράκια που βρίσκονταν στον χώρο και στο τέλος πήραμε και το κερασματάκι μας!

IMG 2462
IMG 2473 1
IMG 2476
IMG 2500
IMG 2515
IMG 2518
IMG 2524
IMG 2538
IMG 2465
IMG 2541

και φυσικά στείλαμε το δικό μας δωράκιμε τις ζωγραφιές μας από την όμορφη εμπειρίας μας!

IMG E2560

Τέλος πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στα τοπικά μαγαζιά της γειτονιάς μας με σκοπό να δούμε ποια προϊόντα μπορούμε να προμηθευτούμε. Ευχαριστούμε τους ιδιοκτήτες όλων των καταστημάτων για την θερμή τους υποδοχή και ιδιαίτερα τον φούρνο “Κανέλλου” που μας ετοίμασαν ζύμη ώστε να φτιάξουμε πασχαλινά κουλουράκια.

IMG 2644
IMG 2638
IMG 2637
IMG 2635 1